SINCE 1955

Wij bieden u ontwerpen aan van klassieke jachten

Model Clasico 1280

Woodcore bouwwijze

De toepassing van epoxy-laminaat in combinatie met hout wordt Woodcore genoemd. Het hout, meestal “red cedar”, vormt het kernmateriaal van de sandwich met epoxy laminaat. Red cedar heeft een hoge duurzaamheid. Ten opzichte van aluminium heeft Woodcore een aantal essentiële voordelen.

Geen corrosie of elektrolyse, lagere bouwkosten en waar gewenst kan plaatselijk de constructie extra versterkt worden zodat deze constructie sterker wordt dan staal. Dit zonder noemenswaardige kosten- en gewichtstoename. Deze versterkingen kunnen bijvoorbeeld toegepast worden in het aanvaringsgedeelte, droogvalzones en hoog belaste onderdelen zoals kielkasten, roerconstructies, etc.

Redwood of spruce latten geschroefd op de eiken spanten, welke bekleed worden, dus versterkt met 2 lagen glasvezeldoek en epoxy hars die aan de binnen en buitenkant worden aangebracht.

Maten en gewichten

  • Gewicht: ca 7,0 ton 
  • Ballast:   ca 2,28 ton
  • Zeiloppervlakte: 82 m2.
  • Dieselmotor:  50 pk.

Naar wens zijn de tekeningen ook in staalbouw of aluminium te leveren. Reefsysteem naar wens.

Bouwtekeningen

Bij Helleman Clasico hebben wij het jacht Clasico 1280 ontworpen. Het totale ontwerp van het jacht wordt geleverd met alle bijbehorende bouwtekeningen. Wij zorgen dat u op de beste en meest professionele manier uw tekeningen krijgt met de beste mogelijke service die op de markt te vinden is. Wij staan voor persoonlijke begeleiding en ontwerpen op hoogstaand niveau; dit geldt dus ook voor de bouwtekening van uw jacht.

Prijs

De prijs van het totaal pakket aan bouwtekeningen is €1750,-

Interesse?

Mocht u interesse hebben in ons model 1280 wilt u dan het onderstaand formulier invullen.

@2021 All rights reserved at Clasico

TOP